Yoga wielen

Filters

Lotus Yoga wiel grip - Lotus
Yoga wiel grip - Lotus
1 Reviews
 
Lotus Yoga wiel grip natuurkurk - Lotus
Bestseller
Yoga wiel grip natuurkurk - Lotus
1 Reviews
 
Yoga Design Lab Yoga wiel mandala zwart - Yoga Design Lab
Yoga wiel mandala zwart - Yoga Design Lab
1 Reviews
 
Yoga Design Lab Yoga wiel mandala kurk - Yoga Design Lab
Yoga wiel mandala kurk - Yoga Design Lab
1 Reviews
 

Wat is een yoga wiel?

Een yoga wiel is een yoga accessoire dat perfect aansluit bij iedereen die een veelzijdige practice wil uitvoeren of de flexibiliteit van zijn lichaam wil verbeteren. Net als een yoga blok vormt het een hulpstuk ter ondersteuning van moeilijke oefeningen, maar ook van oefeningen die je niet zonder yoga wiel kunt uitvoeren. Een simpele achteroverbuiging is niet voor iedereen weggelegd zonder hulpstuk. Door het wiel onder je rug te positioneren en jezelf naar achteren te laten zakken, buig je je ruggengraat tegenovergesteld van de dagelijkse houding.

 

Hoe kun je een yoga wiel gebruiken?

Het yoga wiel kun je op talloze manieren gebruiken ter ondersteuning van je yoga practice, maar ook als hulpmiddel om dagelijks kort te gebruiken nadat je een langere tijd zittend hebt doorgebracht. Op kantoor of een vergelijkbare plek zitten we doorgaans naar voren gebogen wat niet goed is voor onze wervelkolom. Door dagelijks een tegengestelde beweging te maken met de ondersteuning van het yoga wiel, bied je je lichaam de nodige hulp om niet vast te lopen en last te krijgen van rugklachten.

 

Welke yoga oefeningen kun je doen met een yoga wiel?

Er zijn verschillende oefeningen die je met behulp van een yoga wiel kunt doen om je lichaam meer te ondersteunen of de houding juist meer intensiteit te geven. Met een diameter van zo’n 32 centimeter is het yoga wiel het ideale hulpstuk om diepe buigingen en stretches te ondersteunen, de flexibiliteit van je lichaam te vergroten, meer uitdaging te bieden bij je yoga practice en het vinden van balans of simpelweg het bieden van ondersteuning bij lastige houdingen. Belangrijk om altijd voorop te stellen voordat je een yoga wiel gebruikt, is dat je nooit verder gaat dan je lichaam aangeeft. Buig niet te ver en luister goed naar je lichaam zodat je geen blessures oploopt. Wil je alvast verschillende oefeningen bekijken? Je vindt hier verschillende houdingen met het wiel terug!

De yoga wheel assisted child pose

Een oefening die voor velen is weggelegd, is de child pose waarbij je het wiel als toevoeging gebruikt om je handen hoger dan de grond te positioneren. Door het wiel aan de bovenzijde vast te houden stretch je niet alleen je heupen, zij en lage rug, maar ook je schouders en je borst. Hierdoor kun je op een heerlijke manier je borst en hart openen en spanning in deze gebieden verminderen.

De aangepaste kleermakerszit

De kleermakers zit, easy pose of sukhasana is de ‘gemakkelijke’ zithouding die in praktijk niet zo makkelijk is voor ons omdat we meestal voorovergebogen zitten. Met het yoga wiel kun je deze houding iets uitbreiden: ga in kleermakerszit op je yogamat zitten en positioneer het wiel achter je rug, precies uitgelijnd met je ruggengraat. Buig voorzichtig achterover en laat je hoofd op het wiel steunen. Op deze manier bied je je lichaam de mogelijkheid om de borst- en hartstreek te openen maar ook je keelstreek. Je schouders genieten eveneens van de vrije houding waardoor je spanning kunt verminderen die je overdag opbouwt.

De fish pose

Nog een achteroverbuiging kun je uitvoeren met de fish pose waardoor je je borstspieren en schouders een fijne opening of stretch kunt bieden. Als je de houding niet zonder hulpmiddel kunt of wilt uitvoeren óf de houding dieper wilt uitvoeren, biedt het yoga wiel de ideale oplossing. Ga op je yogamat zitten en positioneer het wiel achter je rug uitgelijnd met je ruggengraat. Houd je knieën gebogen en je voeten plat op de grond. Knijp je dijen samen en laat je rug over het yoga wiel naar achteren buigen totdat je billen van de grond raken. Vind je de houding op deze manier al uitdagend genoeg? Laat het hier dan bij. Als je een stapje verder wilt gaan, strek je benen dan volledig uit. Laat in beide gevallen je armen naar de zijkant vallen om je borststreek zo goed mogelijk te openen.

De halve pyramide pose

Een fijne manier om je hamstrings te stretchen is de halve pyramide pose. Veel mensen hebben korte hamstringspieren waardoor veel oefeningen, zoals het aanraken van de grond bij het vooroverbuigen niet mogelijk is. Dagelijkse oefening baart kunst, maar ook het yoga wiel kan een handje helpen om je hamstrings op te rekken. Ga op één knie zitten en buig de andere knie in een hoek van 90 graden naar voren waarbij je voet plan op de grond staat. Zorg dat je bovenlichaam kaarsrecht naar boven wijst en plaats het yoga wiel onder je voorste been zodat je kuit het wiel aan de voorkant raakt en je dijbeen aan de bovenkant. Til nu je voorste been op en strek deze volledig waarbij je het wiel naar voren verplaatst, precies onder je kuit aan de onderkant richting je enkel. Adem diep in en buig je bovenlichaam naar voren (houd je ruggengraat gestrekt/recht) en houd met beide handen het wiel vast. Wissel van kant.

Een yoga wiel oefening voor gevorderden: de upward-facing two-foot staff pose

In het Sanskriet ook wel ‘dwi pada viparita dandasana’. Deze pose is niet voor beginners weggelegd en vraagt veel van je lichaam. Ben je aan het oefenen op een volledige achteroverbuiging zoals de brug of wheel pose? Dan is deze oefening ondersteund door het yoga wiel voor jou een leuke uitdaging.

Ga op je yogamat zitten met je knieën gebogen en je voeten plat op de grond en zorg dat het yoga wiel recht achter je rug is gepositioneerd, wederom uitgelijnd met je ruggengraat. Houd met je handen de binnenkant van het wiel vast en buig daarna langzaam achterover over het wiel heen en laat je handen weer los. Beweeg vervolgens je heupen omhoog zodat je knieën in 90 graden komen te staan. Je armen rijken langs je oren in de lengte en je ellebogen zijn gebogen. Rol met je rug verder over het yoga wiel totdat je ellebogen de grond raken. Positioneer je armen zodanig dat je met je handen de randen van het wiel kunt vastpakken. Ontspan je nek en laat je hoofd tegen het wiel steunen. Zorg ervoor dat je knieën de hele tijd uitgelijnd zijn met je tenen zodat je lichaam zich in de juiste houding blijft bevinden. Gaat deze oefening je gemakkelijk af? Strek dan een voor een je benen uit om je bovenbeenspieren te stretchen.

 

De kwaliteit en grip van het yoga wiel

Een yoga wiel is een product waarbij de kwaliteit in gebruik van groot belang is. Een yoga wiel zonder goede grip kan wegschuiven waardoor je niet in de juiste houding kunt raken of zelfs een blessure kunt oplopen omdat je halverwege een houding uit positie raakt. De yoga wielen die je op Superyoga.nl vindt zijn van de beste kwaliteit en met zorg uitgezocht. Je kunt kiezen uit verschillend materiaal waarbij de basis van het wiel altijd gemaakt is van een stevig en milieuvriendelijk kunststof. De buitenzijde van het yoga wiel is gemaakt van een hoogstaande natuurrubber of kurk welke allebei een fantastische grip bieden zodat het yoga wiel nooit wegglijdt en een fijne grip biedt voor je handen en voeten.

 

Hoe onderhoud je een yoga wiel?

Een yoga wiel is makkelijk te onderhouden door deze na het gebruik schoon te maken met een vochtige doek en eventueel wat ecologische zeep. Neem het wiel af met de doek en laat het vervolgens aan de lucht drogen. Zo weet je zeker dat je de volgende keer weer een heerlijk fris yoga wiel kunt gebruiken ter ondersteuning voor je oefeningen!

Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.