Glutenvrij bananenbrood

Met recht kan worden gezegd dat bananenbrood één van de meest populaire recepten is op dit moment. Het fijne aan dit recept is dat je het bananenbrood op verschillende manieren kunt 'pimpen'. Je kunt variëren met de toppings, maar ook met de inhoud. Zo maakt de appelmoes het brood smeuïger. Door het gebruik van boekweitmeel is dit bananenbrood ook nog eens glutenvrij.

Ingrediënten:

  • 200 gram boekweitmeel
  • 3 gepureerde bananen (blender)
  • 3 biologische eieren
  • 60-100 ml suikervrije appelmoes
  • 2 theelepels wijnsteenpoeder 
  • klein snufje (himalaya)zout 
  • 1 theelepel kaneel
  • Optioneel: 1 theelepel vanillepoeder of 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1/2 eetlepel kokosolie, om je cakeblik mee in te vetten

    Topping 
  • Twee handjes gemengde rauwe noten
  • Kokosrasp
  • Eetlepel cacaonibs

Bereiding:
Verhit de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten, behalve de kokosolie, in een kom en mix alles met een garde. Dit kan prima met behulp van spierkracht, je hebt geen mixer nodig. De bananen kun je prakken of in de blender mixen tot een glad geheel. Vet het cakeblik in met de kokosolie en schenk het beslag in de vorm. Tip! Je kunt ook altijd een bakpapiertje in de cakevorm doen zodat je het brood er met alle gemak uithaalt. Je hebt op deze manier bovendien geen olie nodig. Tot slot kun je het brood met bijvoorbeeld wat rauwe noten, kokosrasp, cacaonibs en/ of fruit versieren. Het glutenvrije bananenbrood mag na 45 minuten uit de oven worden gehaald. 

Je kunt het brood een weekje in de koelkast bewaren. Het wordt smeuïger met de dag!

Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.