- Lorem ipsum
Zelfgemaakte hummus
Hummus is perfect om te combineren met een (glutenvrij) broodje, cracker of salade. Je kunt het eigenlijk overal bij eten. De zelfgemaakte hummus is lekker smeuïg en niet te pittig. Hummus uit een pakje haalt het qua smaak lang niet bij deze zelfgemaakte hummus, bovendien hoef je nu niet te letten op e-nummers en andere onnatuurlijke stoffen. De basis van hummus bestaat uit kikkererwten, super gezond! Ze bevatten veel ewitten en zitten vol vezels. Goed voor de darmen en het geeft een lang verzadigingsgevoel.
Ingrediënten:
- 250 gram gewelde biologische kikkererwten
- 1 teentje knoflook
- Sap van een halve limoen of citroen
- 2 eetlepels sesamzaad tahin
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel paprikapoeder
- Vers gemalen zwarte peper
- Snuf zout
- 1 scheut olijfolie
Bereiding:
De bereiding is super simpel. Pak je blender en meng alle ingrediënten door elkaar. Let op, gebruik 2 eetlepels van het vocht van je gewelde kikkererwten.
Proef of de hummus naar jouw smaak is. Wil je het wat pittiger? Voeg dan wat extra cayennepeper of een half pepertje toe. De zelfgemaakte hummus is afgedekt een dag of drie à vier houdbaar in de koelkast.