Guacamole dip

Een guacamole dip kan ontzettend lekker én gezond zijn. De guacamole dips die je in de potjes in de supermarkt terugvindt zitten vol met kleur- en smaakstoffen, verdikkingsmiddelen en water. Daarnaast zijn alle goede voedingsstoffen eruit gehaald, terwijl een goede guacamole juist bomvol vitamines en mineralen zit. Maak daarom je guacamole dip zelf aan de hand van onderstaand recept.

Je kunt deze dip voor verschillende doeleinden gebruiken. Zo kun je je tortilla chips erin dippen, maar ook je rijstwafels en speltbroodjes kun je prima voorzien. Je wrap vullen met deze guacamole dip is verrukkelijk. Genoeg opties dus! 

Ingrediënten:

  • 3 rijpe avocado's*
  • 1 grote tomaat
  • 1 teen knoflook
  • ½ ui
  • 1 limoen
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel zeezout
  • Snuf peper

Bereiding:
Snijd de tomaat en ui in kleine stukjes, doe de tomaat en ui in een mengbakje. Vervolgens snijd je de avocado's door de helft (let op de pit). Lepel de vruchten uit, snijd de grotere stukken avocado in blokjes en prak of pureer het tot een smeuïg geheel. Voeg de tomaat en ui hieraan toe en knijp met een knoflookpers het teentje knoflook uit. Voeg tenslotte de limoen toe door deze uit te knijpen en door de guacamole heen te roeren. Voeg tot slot de cayennepeper, zeezout en peper toe. Serveer eventueel met tortilla chips! 


*
Rijp
Rijpe avocado's? Leg ze dan in de koelkast. Zo kun je het consumeren gerust een paar dagen uitstellen! Wil je juist het rijpingsproces versnellen? Stop de avocado dan met een appel, peer of banaan in een zak. Binnen no-time kun je genieten van je vrucht.

Testen op rijpheid
Wil je weten hoe je moet testen of de avocado rijp is? Als je de vrucht rond de steelaanzet lichtjes in kunt drukken, vergelijkbaar met een peer, dan is de avocado klaar voor gebruik.

Het toevoegen van limoen- of citroensap zorgt ervoor dat de guacamole dip niet gaat verkleuren. Het sap geeft bovendien een heerlijke smaak.

Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.