- Lorem ipsum
Quinoa met aardbei
Heb je zin in een stevig en lekker ontbijt? Quinoa wordt doorgaans gebruikt als bijgerecht bij een diner, maar je kunt er ook prima je dag mee beginnen. De combinatie quinoa, kokosmelk, aardbei en kaneel geeft een zomerse smaak en is daarnaast ontzettend gezond en vullend. Waar wacht je nog op? Start morgenochtend meteen met dit voedzame ontbijtje:
Ingrediënten:
- Quinoa (50 - 70 gram per persoon)
- Kokosmelk
- Verse aardbeien
- 2 eetlepels kokosrasp
- 3/4 theelepel kaneelpoeder
- Pecannoten
- Optioneel: stukjes pure chocola
Bereiding:
Voordat je de quinoa gaat koken pak je een zeef en zet je de korrels onder koud water. Hierdoor gaan de zaden open staan waardoor je de quinoa beter kunt koken. Doe vervolgens de quinoa in een pan en voeg hier een dubbele hoeveelheid water aan toe. In dit geval 100 - 140 ml water. Als het water gaat koken zet je het vuur laag en laat je de quinoa 10 minuten zachtjes doorkoken. Je zult merken dat het vocht langzaam verdwijnt. Zet het vuur uit en laat de quinoa nog even staan.
Tenslotte roer je in een kommetje de kokosmelk, kaneelpoeder, quinoa en kokosrasp door elkaar. Voeg de aardbeien, pecannoten en chocola toe en je begint je dag super gezond!