- Lorem ipsum
Overnight oats
Wauw! Dit recept is één van de lekkerste glutenvrije ontbijtjes met havermout die je je kunt voorstellen. De overnight oats vullen goed en hebben een heerlijk zachte smaak. Het handige is dat je de overnight oats - zoals het recept al zegt - heel gemakkelijk de avond ervoor al klaarmaakt. Dit scheelt tijd in de ochtend! Bovendien zit dit ontbijt bomvol goede vitaminen en mineralen.
Ingrediënten:
- 150 ml amandelmelk
- 5 eetlepels havermout (kan natuurlijk glutenvrij)
- 1 eetlepel agavesiroop of rauwe honing
- 1 banaan
- 1 theelepel maca poeder
- 3 eetlepels chiazaad
- 1 handje blauwe bessen of ander zoet fruit
Bereiding:
Pak de blender en giet 150 ml amandelmelk hierin. Voeg 5 eetlepels havermout en 1 eetlepel honing of agavesiroop toe aan de melk. Let op dat je de honing of agavesiroop in de natuurwinkel koopt, zodat je zeker weet dat dit een goede variant is. Honing dient altijd koud gedraaid te zijn, zodat de honing nog rauw is. Voeg vervolgens een theelepel maca poeder en de banaan toe. Mix dit tot een glad geheel. Giet dit mengsel in een weckpot of andere voorraadpot en voeg nu de chiazaden toe. Roer goed. Laat een nacht in de koelkast staan.
De volgende ochtend voeg je naar hartenlust fruit toe en heb je een heerlijk en makkelijk ontbijt.