- Lorem ipsum
Glutenvrije granola
In Amerika staan de schappen er bomvol mee: granola. Helaas moeten we het in Nederland doen met minder keuze én al helemaal met weinig ‘glutenvrije granola’ opties. Granola is heerlijk om mee te ontbijten! Het is knapperig en doordat je zelf de combinatie kunt bepalen heeft het al snel jouw favoriete smaak. Voor de choco-liefhebbers is het advies om bij dit recept twee eetlepels rauwe cacaopoeder te doen. Houd je van zoet? Voeg dan een eetlepel honing toe en eventueel wat extra gedroogde zoete vruchten. Hoef je niet glutenvrij te eten? Vervang dan de glutenvrije havervlokken voor de gewone havermout vlokken.
Ingrediënten:
- 80 gram glutenvrije havervlokken
- 50 gram boekweitgrutten
- 20 gram ongekookte quinoa zaden
- 20 gram quinoa vlokken
- 30 gram pompoenpitten
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel ongezoete vanillepoeder
- 1 eetlepel kokosolie
- 5 eetlepels honing of agave siroop
- Snufje zout
Voeg het gedroogde fruit en de kokosrasp pas toe nadat de granola uit de oven komt.
Bereiding:
Haal je bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 170 graden. Leg bakpapier op de bakplaat. Pak een kom en mix alle droge ingrediënten (behalve het gedroogde fruit en de kokosrasp) goed door elkaar. Verwarm de kokosolie en voeg de honing of agave siroop hieraan toe. Schenk dit vervolgens in de mengkom. Zorg dat de inhoud van de mengkom goed bedekt is met het oliemengsel. Verdeel het geheel vervolgens over het bakpapier en laat de granola 15 minuten bakken in de oven. Na 15 minuten haal je de granola uit de oven en laat je het afkoelen. Voeg vervolgens het gedroogde fruit en de kokosrasp toe en voilà! Ontbijt of lunch met een bakje yoghurt of kwark, een theelepel lijnzaad en een paar flinke scheppen granola.