- Lorem ipsum
Gezonde granola
Granola is tegenwoordig in bijna iedere supermarkt te vinden, maar helaas zijn deze altijd niet helemaal gezond. Er wordt vaak suiker toegevoegd die granola een stuk minder gezond maakt. Het is heel simpel om zelf overheerlijke granola te maken waar je een langere tijd van kunt genieten, en dat ook nog eens suikervrij! Mag je geen gluten eten? Vervang dan de gewone havermout vlokken voor glutenvrije havermout vlokken. Granola kun je op veel verschillende manieren maken, deze variant is dan ook een absolute aanrader.
Ingrediënten:
- 130 gram havervlokken
- 75 gram amandelmeel
- 25 gram kokosvlokken
- 60 gram gedroogde cranberries
- Een volle hand met ongezouten/ongebrande noten (walnoten, paranoten, amandelen, hazelnoten)
- 30 gram pompoenpitten
- 30 gram lijnzaad
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 á eetlepels agavesiroop
- 4 eetlepels kokosolie
- Snufje zout
Bereiding:
Haal de bakplaat uit de oven en leg hier een vel bakpapier op. Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix in een kom de havervlokken, amandelmeel, kokosvlokken, cranberries, noten, pompoenpitten en lijnzaad door elkaar. Smelt de kokosolie in een steelpannetje en voeg een eetlepel agavesiroop toe. Voeg dit samen met een snufje zoet toe aan de kom van ingrediënten en mix goed door elkaar. Verdeel goed over de bakplaat en zet deze voor 15 minuten in de oven. Tip: blijf in de buurt, het kan heel hard gaan. Tenslotte even laten afkoelen en je hebt zelf overheerlijke en super gezonde granola gemaakt.