- Lorem ipsum
Appeltaart havermout
Als je van appeltaart houdt dan is dit recept een echte aanrader. De appeltaart havermout eet je als ontbijt, tussendoortje of lunch. Het is behoorlijk vullend en voedzaam! Door de combinatie van havermout, appel en kaneel is dit echt een power meal. Ga je voor een work out? Eet dan je appeltaart havermout van te voren en je bent niet meer te stoppen.
Ingrediënten:
- 200 ml amandelmelk
- 50 gram (glutenvrije) havermout
- 1 appel
- Handje rozijnen
- Handje rauwe noten in stukjes
- 1 kleine eetlepel kaneel
- Optioneel: Koudgedraaide honing
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 180 graden. Pak een ovenbestendig schaaltje en schenk de amandelmelk hierin. Voeg de havermout, rozijnen, kaneel en nootjes toe. Ik heb zelf walnoten en pecannoten voor dit recept gebruikt. Zorg dat je stukjes van de noten maakt. Snijd de appel in stukjes of schijfjes, voeg driekwart toe aan het schaaltje en meng goed door elkaar. De overgebleven stukjes of schijfjes appel strooi je over het geheel heen. Nu gaat het schaaltje 25 minuten de oven in. Als het klaar is, het mag niet meer heel vloeibaar zijn, kun je er eventueel wat honing over heen knijpen. Geniet van je appeltaart havermout!
Heb je nog wat over? Geen probleem! Je kunt het prima in de koelkast bewaren en de volgende dag 5 minuutjes in de oven zetten om er vervolgens weer van te smullen. Wil je een grotere portie maken? Voeg dan iets meer amandelmelk en havermout toe. Vijf minuten langer in de oven (30 minuten) volstaat doorgaans.