Açai bowl

Heb je wel eens een açai bowl genuttigd in een gezond tentje? Met onderstaand recept maak je deze overheerlijke bowl nu ook thuis! Açaibessen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. De bijzondere smaak en het groot aantal antioxidanten heeft de vrucht geliefd gemaakt. Het is lastig verkrijgbaar in Nederland door de beperkte houdbaarheid van de bes. Gelukkig bestaat er nu pulp van de açaibessen, je kunt het pulp eenvoudig in je vriezer bewaren en mixen tot een smoothie of bowl. Voor de pulp zelf kun je het beste Googlen en vervolgens online bestellen of bij een geselecteerde supermarkt kopen.

Ingrediënten:

  • 100ml açai bes pulp
  • Flinke scheut amandel- of kokosmelk
  • 1 banaan
  • Topping: vers fruit, granola, chiazaden, lijnzaad, geraspte kokos en/ of rauwe (geschaafde) noten

Bereiding:
Knip het zakje van de fruitpulp open en stop dit in zijn geheel in de blender. Prefereer je een sterke smaak van de bes? Gebruik dan twee keer 100ml pulp. Pel vervolgens een banaan en doe de helft in de blender bij de pulp. Voeg tenslotte een scheut amandel- of kokosmelk toe en laat het mixen tot een glad geheel. Schenk de mix in een kom en maak het geheel af met ingrediënten die jij lekker vindt.

Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.