- Lorem ipsum
Zomerse garnalen salade
Als het warm weer is buiten, is een frisse salade meer dan welkom! Je hoeft niet lang in de keuken te staan, een salade is geen zware maaltijd en je krijgt de nodige voedingsstoffen binnen. Je kunt eindeloos variëren door het toevoegen van ingrediënten naar smaak. De basis en tevens ons favoriet vind je hieronder.
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 1 zakje veldsla
- 20 gamba’s
- 2 perziken
- 2 uien
- 2 avocado’s
- ½ komkommer
- Handje bieslook (fijn gehakt)
- Handje verse tijm (blaadjes)
- Handje noten- of zaden mix
- Teentje knoflook
- Citroensap
- Himalaya zout & 4 seizoenen peper naar smaak
Bereiding:
Verdeel de veldsla over twee borden. Was de perziken, ontdoe ze van de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Ontdoe ook de avocado’s van de pit en snijd het vlees in stukjes. Verdeel de stukjes perzik en avocado over het bedje van de veldsla op de twee borden. Pel de uien, snijd ze in ringen en bak ze kort aan totdat ze glazig tot bruin gebakken zijn. Verdeel de uienringen over de borden en verdeel tot slot de komkommer nadat je deze in kleine stukjes hebt gesneden. Hak de bieslook fijn, pluk de tijmblaadjes van de steeltjes en verdeel de kruiden samen met de pitten- of notenmix over de salade. Sprenkel wat verse citroensap over het geheel en voeg peper en zout naar smaak toe. Bak als laatste de gamba’s kort in een koekenpan met een uitgeknepen teentje knoflook en verdeel ze als topping over de salade.
De combinatie van perzik, avocado en garnalen zorgt voor een heerlijke frisse en volle smaak. Geniet ervan!