- Lorem ipsum
Pasta met zalm en sperziebonen
Wil je een heerlijke pasta maken vol heerlijke voedzame ingrediënten die passen bij het seizoen van het jaar? Dit frisse diner past bij verschillende seizoenen doordat je kunt variëren met de inhoud. Er zijn verschillende manieren waarop je de pasta kunt aankleden, wij hebben gekozen voor de versie met sperziebonen en zalm.
Ingrediënten (2 personen):
- 1 biologische citroen
- 3 eetlepels amandelen
- 1 teentje knoflook
- 2 stengels bosui
- Bosje gemixte Italiaanse kruiden (vers)
- 300 gram biologische spelt spaghetti
- 3 eetlepels olijfolie
- 400 gram sperziebonen (eventueel diepvries)
- Flinke scheut water
- 200 gram zalmstukjes
Bereiding:
Dop de sperziebonen of haal de ingevroren variant tijdig uit de vriezer zodat de bonen ontdooid zijn wanneer je ze nodig hebt. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit in een glas. Pak een grof mes en hak de amandelen in kleine stukjes. Zet ondertussen alvast het water op voor de spaghetti. Snijd het teentje knoflook en de twee bosuitjes fijn.
Rooster de amandelen kort in een pan en voeg de spaghetti toe aan het kokende water en kook de pasta naar smaak gaar. Verhit vervolgens de olie in een wok- of koekenpan en fruit de knoflook. Voeg de sperziebonen en een scheut water toe. Laat het geheel koken totdat het water is verdampt. Tenslotte voeg je de bosui toe en laat je het geheel zachtjes doorbakken. Roer de zalmstukjes door de sperziebonen en meng de spaghetti er doorheen.
Schep de sperziebonen, spaghetti en zalm op een bord. Voeg de rasp van de citroen en de geroosterde amandelen toe. Geniet van deze frisse maaltijd!