Knoflook rozemarijn aardappeltjes

Een aardappel is een gezonde toevoeging aan je avondmaal en je kunt deze op veel verschillende manieren bereiden. Iedereen kent de ouderwetse gekookte aardappel met jus, de gefrituurde variant waardoor je friet krijgt en de gebakken aardappeltjes uit de pan. Ben je op zoek naar een makkelijke bereidingswijze of een lekkere variant? Maak de lekkerste en gezondste aardappeltjes voortaan in een handomdraai. De aardappels bevatten geen enkele toevoeging maar bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten!

Ingrediënten:

  • 3 middelgrote lichtkruimige biologische aardappels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1-2 eetlepels vers gehakte rozemarijn, tijm of salie
  • Een flinke scheur olijfolie
  • Zeezout

Bereiding:
Het fijne aan deze aardappeltjes is dat je er bijna geen werk aan hebt. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aardappels in kwarten, snijd vervolgens driehoekige stukjes van ongeveer 1-2 cm en doe alle stukjes in mengkom. Snijd de kruiden zo fijn mogelijk en voeg ze samen met de uitgeperste knoflook en zeezout naar smaak toe. Hussel alles door elkaar en spreid het uit op een bakplaat met bakpapier. Zorg ervoor dat de aardappeltjes niet op elkaar liggen maar dat ieder stukje op een eigen stukje bakpapier ligt. Bak de aardappeltjes af in 30 – 35 minuten en laat ze even afkoelen als ze klaar zijn. Als ze nog iets aan de zachte kant zijn en je laat ze afkoelen, worden de aardappeltjes vanzelf iets krokanter.

Geniet met een zelfgemaakte knoflooksaus van de lekkerste vervanger van friet die je ooit hebt gehad!

Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.