- Lorem ipsum
Frisse springrolls
Heb je zin in een heerlijke lichte en gezonde maaltijd die makkelijk te bereiden is? Dan zijn de springrolls van Jadis van Thelemonkitchen.nl de ideale uitkomst voor jouw diner. De springrolls zijn heerlijk fris én gezond dankzij ingrediënten zoals mango, komkommer en limoen. En ze zijn ook nog eens glutenvrij en lactosevrij zodat je ze ook kunt eten als je een allergie hebt. De springrolls zijn een plaatje voor het oog door alle verschillende kleuren. Wist je dat het gezond is om zoveel mogelijk verschillende kleuren in je eten op te nemen? Felle kleuren vertellen dat de voeding veel antioxidanten bevatten en die helpen je met het versterken van je immuunsysteem!
Ingrediënten (2/3 personen)
- 1 pak rijstvellen (verkrijgbaar bij Toko’s en grote supermarkten)
- 1/2 komkommer
- 1/2 wortel
- 1 avocado
- 1 oranje/gele paprika
- 2 reepjes lente-ui (in dunne ringetjes gesneden)
- verse koriander
- verse munt
Saus ingrediënten
- 1/2 kleine rode peper (fijn gehakt of in dunne rondjes)
- 2 eetlepels gembersiroop
- 1/2 klein knoflookteentje
- 3 eetlepels glutenvrije sojasaus
- 1/2 verse biologische limoen (rasp en sap)
Bereidingswijze
Snijd alle groente in dunne reepjes, hoe dunner hoe beter want dan passen ze beter in je springroll als je die later gaat oprollen. Pluk daarna de verse kruiden en leg ze in dezelfde schaal als je de fijngehakte groenten in hebt gelegd. Kook vervolgens een kleine hoeveelheid water en schenkt dit in een grote schaal waar je de rijstvellen makkelijk in kunt wellen. Leg één rijst vel per keer in de schaal en laat deze er voor ongeveer 5 seconden in liggen. Haal ze er na 5 seconden uit en leg ze op het bord waar je de springpolls op gaat maken.
Leg de verschillende groenten in het midden van het rijstpapier en rol eerst de onderkant omhoog zodat de groenten bedekt zijn. Pak hem dan als een soort cadeautje in vanaf de zijkanten en rol tot slot verder omhoog zodat de springroll geheel dicht zit. Zorg er wel voor dat je hem strak rolt, dat eet fijner!
Dressing
Voeg de fijngehakte knoflook en rode peper bij de gembersiroop en voeg hier de sojasaus aan toe en roer daarna goed zodat alles goed mengt. Voeg als laatste de limoensap en de rasp van de limoenschil toe en de dressing is klaar!
Houd je niet van munt of koriander? Gebruik dan andere verse kruiden die je wel lekker vindt zoals bieslook of basilicum.
Bedankt Jadis voor het heerlijke recept!