- Lorem ipsum
Courgettesoep
Courgettesoep: een gezonde, stevige soep boordevol mineralen. De naam verraadt de soep al, deze zit vol met gezonde stukjes courgette. Andere groenten hoeven niet te worden toegevoegd. Het recept is eenvoudig klaar te maken omdat er weinig ingrediënten nodig zijn en de bereiding neemt niet meer dan een half uur in beslag. Let wel op dat de courgettesoep enorm vult, waardoor een bijgerecht waarschijnlijk overbodig is. Je kunt de soep nuttigen als lunch of diner.
De courgettesoep is op veel verschillende manieren te maken, wij hebben gekozen voor de eenvoudige variant. Puur natuur, zonder ongezonde toevoegingen.
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 2 courgettes
- 1 biologische ui
- 2 teentjes biologische knoflook
- Een flinke scheut plantaardige melk
- 1/2 liter water
- 1 blokje of eetlepel biologische groentebouillon
- Zout en peper
Benodigdheden:
Staafmixer, knoflookpers
Bereiding:
Snijd de uien in kleine stukjes en pers de knoflook uit (met een knoflookpers) en doe deze samen in een middelgrote pan. Fruit de uien en knoflook even op zacht vuur. Snijd de courgettes in kleine stukjes en doe ze in de pan met ui en knoflook. Schenk het water in de pan en voeg een eetlepel of blokje groentebouillon toe. Kook de courgettes zacht. Pak de staafmixer en mix de courgettes in de pan fijn totdat er geen stukjes meer over zijn. Dit kun je controleren door met een houten pollepel door de soep te roeren. Voeg al roerend een flinke scheut plantaardige melk toe en laat de soep zachtjes koken.
Schenk de soep in een kom en voeg als laatste wat zout en peper toe.
Tip: Om de soep niet te laten aanbranden is het aan te raden veel te roeren en de soep niet op een te hoog vuur te zetten.