- Lorem ipsum
Boekweit wraps
Ben je op zoek naar een gezonde wrap maken zonder tarwe of gluten? Maak deze dan lekker zelf want in de winkel zijn ze nauwelijks te vinden of ontzettend prijzig. Een boekweit wrap bevat geen gluten en bevat veel eiwitten, lekker gezond dus. Dit recept is goed voor ongeveer vier wraps, afhankelijk van hoe groot je ze maakt. Boekweit is een ware energie leverancier en is ook nog eens heel erg lekker. Het zorgt voor de nodige voedingsstoffen en een verzadigd gevoel. Vul de wrap met een groentemix naar keuze en geniet van de heerlijke bijpassende yoghurt-dille saus.
Ingrediënten wrap:
- 100 gram boekweitmeel
- 250 ml amandelmelk
- 4 gram Himalaya zeezout
- 2 eieren
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
Yoghurt-dille dressing: - 150 gram biologische yoghurt (naturel)
- Een bosje dille
- 1 teentje knoflook
- Klein beetje peper en zout (niet teveel zout!)
- 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
Bereiding wraps:
Doe alle boekweitmeel in een mengkom en roer het zeezout en de Italiaanse kruiden door het meel. Voeg al roerende zo’n ¾ van de melk toe en roer door tot al het boekweitmeel in omgezet in beslag. Voeg de rest van de melk toe en roer totdat het beslag mooi glad is. Voeg als laatste de eieren toe en roer opnieuw totdat het beslag glad is. Mixen kan met de garde of staafmixer. Het beslag is perfect als het ongeveer zo dun is als pannenkoekenbeslag.
Verhit in een koekenpan wat kokosolie, schep met een soeplepel een portie in de pan en verdeel het beslag over de hele pan totdat je een dunne wrap overhoudt. Geef het beslag even de tijd om mooi bruin te worden en draai de boekweit wrap om zodra de onderkant mooi aangebakken is. Bak deze kant ook gaar en je boekweit wrap is klaar.
Bereiding yoghurt-dille saus:
Doe de biologische yoghurt in een schaaltje, hak de dille fijn en voeg het toe aan de yoghurt. Voeg de peper en zout toe, let op dat je niet teveel zout toevoegt want dan wordt de saus niet lekker. Knijp het teentje knoflook uit en roer door het geheel. Voeg tot slot een eetlepel kokosbloesemsuiker toe voor de zoete smaak. Voilà, een heerlijke saus zonder E-nummers, geraffineerde suiker of andere boosdoeners.
Tip: snijd een aantal verse groenten zoals paksoi, champignons, uien, broccoli, cherry tomaatjes en paprika in stukjes en bak roerbak ze. Je kunt een smaakvolle rode saus voor de groenten maken door wat gezeefde tomaten te mengen met kruiden (kerrie, kurkuma, laos, cayennepeper) en olijfolie. Laat het geheel vijf minuten sudderen in een koekenpan en je hebt een heerlijke inhoud voor je boekweit wrap!