- Lorem ipsum
Bleekselderij soep
Wil je zelf soep maken en heb je geen zin in altijd maar dezelfde tomatensoep, groentesoep of kippensoep? Probeer dan eens de bleekselderijsoep! Het klinkt misschien niet heel aantrekkelijk maar de soep is echt heel erg lekker en ook nog eens ontzettend goed voor je lichaam. Door het gebruik van verse (biologische) bleekselderij heeft deze soep een reinigende werking op je lichaam. Een mini detox op een lekkere manier!
Ingrediënten (4 personen):
- 1 hele bleekselderij
- 1 middelgrote venkel
- 1 kleine prei
- 2 grote uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 bosje platte peterselie
- 2 blokjes groentebouillon
- 1,5 liter water
- Snuf (himalaya)zout
- Snuf peper
Bereiding:
Zet een grote soeppan op het vuur en laat een beetje kokosolie smelten. Snijd de uien in ringen, pers de knoflook uit en bak beide kort aan. Snijd ondertussen de bleekselderij, venkel en prei in stukjes. Dit hoeven geen hele kleine stukjes te zijn want het geheel gaat later in de blender (mag natuurlijk ook met een staafmixer). Voeg de bleekselderij, venkel en prei toe aan de uien en knoflook en schep het geheel goed door elkaar. Voeg 1,5 liter water en twee blokjes groentebouillon toe en breng de inhoud van de pan aan de kook. Zodra het geheel kookt, draai je het vuur lager, laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Als je houdt van een dikke soep, voeg dan minder water toe.
Na 10 minuten koken doe je het vuur uit en laat je het geheel iets afkoelen. Dit is beter voor je blender als je een glazen blender hebt omdat er een barst kan ontstaan in het glaswerk als je blender koud is en je het kokende geheel in één keer toevoegt. Nadat het groentemengsel is afgekoeld, voeg je het samen met de peterselie toe aan de blender en maak je van het geheel een gladde soep. Als je klaar bent met blenden gooi je de soep terug in de pan en breng het tot slot op smaak door peper en zout en eventueel Italiaanse kruiden toe te voegen.