Ontbijten en yoga: laad jezelf op met eiwitten en vezels

Ontbijten en yoga: laad jezelf op met eiwitten en vezels

Door: Oot Granola - Tessa

Ontbijten voor of na yoga?

Je dag starten met een korte of lange yoga sessie heeft heel veel voordelen: het is goed voor je stofwisseling en doorbloeding, het geeft je energie voor de dag en het helpt je lichaam soepel te houden. Maar wanneer kun je dan het beste ontbijten, voor of na yoga?

Het beste kun je yoga met een lege maag doen. Hierdoor gaat je energie die vrijkomt naar alle yoga houdingen in plaats van naar je spijsvertering. Maar je voelt je ook lichter en flexibeler wat het fijner maakt om de yoga oefeningen uit te voeren. Als je toch graag wat voor de yoga wilt eten, dan kun je het beste kiezen voor een kleine lichte maaltijd. Zoals wat fruit of een beetje yoghurt. Wel kun je iets kleins eten wat je maag niet zo vult en wat niet zoveel tijd nodig heeft om te verteren.

 

Ontbijten na yoga

Na een intense yogasessie hebben je spieren brandstof nodig om te herstellen en je energie op peil te houden. Een gezond ontbijt voorkomt een energiedip en hongerbuien later op de dag. Daarom is ontbijten na yoga een must. Maar wat is nou een goede ontbijtkeuze?

 

Skip de koolhydraten, kies voor eiwitten en vetten

In plaats van snelle koolhydraten zoals brood of cornflakes, kun je beter kiezen voor een ontbijt met eiwitten en gezonde vetten. Eiwitten helpen je spieren te herstellen, terwijl vetten je langer verzadigd houden en je energie stabiel blijft. 100% natuurlijke granola kan hierin een goede keuze zijn en je kunt het ook nog heel fijn mixen met andere producten om het nog gezonder te maken.

 

Granola: de ultieme brandstof

Granola is de perfecte brandstof na yoga. De gezonde vetten uit de noten en zaden zorgen voor een goed herstel en geven je lange tijd een verzadigd gevoel. Waarbij de vezels je helpen bij een gezonde spijsvertering. De eiwitten die je binnenkrijgt doordat je de granola mengt met kwark of Griekse yoghurt zijn weer belangrijk voor het herstel van je spieren.

Kies je voor granola als ontbijt dan kun je het beste kiezen voor een granola met zo min mogelijk geraffineerde suikers en die 100% natuurlijk is. Er worden tegenwoordig namelijk veel soorten granola’s aangeboden waarbij het suikerpercentage vrij hoog is. En van geraffineerde suikers is bekend dat ze het risico op gezondheidsproblemen verhogen.

 

Ontbijtcombinaties met granola

Granola is op zichzelf al heerlijk, maar je kunt je granola-ontbijt nog meer upgraden met bijvoorbeeld vers fruit en gezonde eiwitten zoals kwark of volle yoghurt. Maar je kunt de granola ook heel makkelijk zelf maken waardoor je zelf kunt kiezen welke ingrediënten je toevoegt. We geven je wat suggesties hoe je met granola een gezond en lekker ontbijt kunt maken:

  1. Griekse Yoghurt met granola en blauwe bessen: Neem hiervoor een granola die uit veel krokante noten bestaat. Deze combinatie levert een krachtige mix vol antioxidanten en eiwitten.
  2. Kokosyoghurt met granola en mango: Kies voor een granola die geen granen bevat maar lekker veel noten, pitten en zaden. Deze combinatie is een tropische traktatie voor een verfrissende start van de dag.
  3. Amandelmelk met granola en appelstukjes: Kies voor een granola met frisse noten en zaden zoals pecan, amandel, vanille en wat citroenolie. Deze combi zorgt voor een frisse en lichte combinatie.

 

Een sterke start

Een goed ontbijt na yoga is de sleutel tot een succesvolle dag. Begin je ochtend met een gezond ontbijt vol eiwitten, gezonde vetten en granola. Dit geeft je een sterke start, houdt je energiek en voorkomt hongerbuien later. Experimenteer met verschillende combinaties om te vinden wat voor jou werkt, en begin je dag met een goede focus en veel energie. Pak je kom, voeg granola toe, en maak je ontbijt af met je favoriete toppings!

 

Aanbevolen productseries

Nieuwsbrief

Mis geen persoonlijke aanbiedingen, kortingen en gave acties!
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.